Vackra Toulouse

Nu har jag äntligen funnit mig till rätta med allt, lägenheten är riktigt mysig och jag trivs att få ha egentid om kvällarna med att läsa böcker osv. i mitt recident finns det 360 lägenheter ca så det är väldigt stort, mina granne BinBin från singapoor och jenny bor också på 3e våningen så vi brukar ta sällskap ibland. Umgås mest med Jen från San Fransisco, mkt berest och smart tjej, vi har redan haft djupa samtal om eu och politik, inte dåligt för en amerikan att veta så mkt:P men hon har bott i england i ett år som utbytesstudent, nu kanske hon ska jobba i London innan skolan börjarn i aug. Jag blir faktist lite sugen med, London är fantastiskt=)

Idag har vi fått en guidad tur av Toulouse, det som guiden sa som jag tyckte var bäst var att Toulouse är staden i Frankrike där man lär sig något=) Sounds GREAT!!! och staden är fruktansvärt vacker, vackraste jag sett hittils, La Ville Rose, stämmer för teglet om kvällarna skimmrar i rosa och ljuset från gatulamporna gör allt till ngt alldeles speciellt, igår var vi på puben riktigt trevligt, fransmännen kan festa tydligen vi utbytesstudenter tog det ganska lungt, och ärligt det känns mkt säkrare att gå hem ensam på natten här än i kalmar. Jag lovar känns inte alls som om metaliteten är ovänlig snarare tvärtom. Fransmännen vet hur man uppför sig.

Toulouse är den andra störstaste studentstaden efter Paris, så det är mycket blandat här ECS Business School har en väldigt gott ryckte om sig internationellt och man förstår det när utbytesstudenter kommer hit från alla världens hörn. Igår besökte vi skolan, fick våra skolkonton och schema på nätet. Vi har ca 3 lektioner per vecka så det är gutt, mkt freee time to spend, många jag pratat med typ det tyska paret, Alex från canada som faktist precis flyttade hit till Atale igår=) vi är många som vill resa, så första stop tror jag blir barcelona.

Imån börjar skolan iallafall och jag är riktigt sugen att hugga i så att säga! Idag när jag vaknade och gick ut var mitt eng själförtroende på topp så just nu flyter det bara på efter 3 dagar, tänker på eng och pratar eng med mig sj, sen har jag även pratat Franska för vissa Fransmän förstår så dålig eng så you have to practise a little at least=) Så nu ska jag ut i solen för idag är det underbart väder i touloluse, shoppa lite eventuellt, och sen köpa ett månadskort för the metro, och så måste jag gå till en fotomachin och ta ett fota haahah för de måste ha det. Idag åt jag faktist frulle efter den guidade touren precis vid le capitole, satt där med kaffe och en fransk lång baguette och i ena hörnet av cafee som var så där typiskt franskt satt en snubbe och läste en bok i lungn och ro, då tänkte jag att äntligen ser jag det med egna ögon, jag är i kulturen som man kan prata om och bara tänka sig, och jag lär upptäcka många nya kanske kosntiga saker. skrattade så mkt idag för alla går mot röd gubbe vid övergångställerna hela klungor, igår snackade jag med asiaterna i gänget och de berättade hur hårda deras utbildningssystem är och hela utbildningen, känner mig som en lat svensk, men jag har väl inte heller legat på latsidan i mitt liv, men man måste kunna njuta av det på vägen det gör jag nu=) BONNE JOURNEE!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0